Punsh är inte bara gott att dricka utan passar även bra som smakförstärkare i fyllningar till olika bakverk, som i den här goda rullen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp.
- Blanda potatismjöl och bakpulver. Tillsätt det och punsch i äggvispet.
- Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper. Häll smeten i pannan. Grädda kakan mitt i ugnen ca 3 minuter.
- Stjälp upp kakan på ett sockrat smörgåspapper. Dra bort bakplåtspappret. Låt kakan kallna.
- Gör fyllningen: Blanda ägg, socker, punsch och matfett i en kastrull. Låt allt sjuda under omrörning till en kräm. Låt krämen kallna.
- Vispa grädden fast. Vänd ner punschkrämen. Bred fyllningen på kakan. Rulla ihop kakan från kortsidan till en tjock rulle.
- Gör garneringen. Vispa grädden fast. Fyll en sprits med grädde. Spritsa små toppar på rullen.
- Riv chokladen grovt på ett rivjärn. Strö riven choklad över rullen. Låt rullen stå kallt fram tills serveringen.
Publicerat den
29 december 2007
Skriv kommentar