Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Carlshamnsrulle

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Punsh är inte bara gott att dricka utan passar även bra som smakförstärkare i fyllningar till olika bakverk, som i den här goda rullen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp.
  2. Blanda potatismjöl och bakpulver. Tillsätt det och punsch i äggvispet.
  3. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper. Häll smeten i pannan. Grädda kakan mitt i ugnen ca 3 minuter.
  4. Stjälp upp kakan på ett sockrat smörgåspapper. Dra bort bakplåtspappret. Låt kakan kallna.
  5. Gör fyllningen: Blanda ägg, socker, punsch och matfett i en kastrull. Låt allt sjuda under omrörning till en kräm. Låt krämen kallna.
  6. Vispa grädden fast. Vänd ner punschkrämen. Bred fyllningen på kakan. Rulla ihop kakan från kortsidan till en tjock rulle.
  7. Gör garneringen. Vispa grädden fast. Fyll en sprits med grädde. Spritsa små toppar på rullen.
  8. Riv chokladen grovt på ett rivjärn. Strö riven choklad över rullen. Låt rullen stå kallt fram tills serveringen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.