Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Carne con chili

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Nu kanske det är många som tror att jag skrivit fel. Men detta är receptet på carne-con chili! Carne betyder kött och det är huvudingrediensen i den här maträtten. Lite mildare kryddor mot vad det skall vara i en original chili con carne där det är chilin som skall vara framträdande. Kan inte hitta någon variant på det här gamla receptet på nätet, ursprungligen fanns det i en Allt om mat från 1972. Jag har dock ändrat på det så det liknar inte längre originalet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla och flå tomaterna, skär dem i mindre klyftor.
  2. Hacka den gula löken, inte allt för fint.
  3. Skala vitlöksklyftorna och finhacka dem.
  4. Dela paprikorna, ta bort kärnor och allt det vita, skär dem i strimlor.
  5. Bryn nötfärsen tillsammans med lök och vitlök i en tjockbottnad platå eller traktörpanna, färsen skall bli grynig och finfördelad.
  6. Blanda ner paprikastrimlorna och tomatklyftorna och rör om, rör ned kryddorna och rör om, tillsätt vattnet. Låt allt puttra under lock fem sex minuter.
  7. Tillsätt till sist bönorna och låt allt bli varmt igen, smaka av och tillsätt mera salt om det skulle behövas, det skall vara en hög och fyllig smak av chilipulver och chilisås.
  8. Servera gärna på rustika djupa tallrikar tillsammans med vitlökspainriche och ett fruktigt men inte allt för kryddigt rödvin.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • pinglan63 30 augusti 2009

    Det ska bli spännande att göra denna rätten! Ingela

  • The_mama97mia 8 december 2009

    Tackar för inspirationen, du vet jag är total receptanarkist, så jag gjorde ju inte exakt som du. Men nöjd ändå. ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.