Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Carolines torra mix för Golden Milk

 
  • Serverar: 10-20 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Min egen mix för att blandas med valfri mjölk, tex havredryck, kokosdryck, mandeldryck. Om du inte får tag på äkta Ceylonkanel, så ska du inte använda vanlig kanel, som är lite giftig i stora mängder, utan använd istället kardemumma. Bästa resultat får du med ekologiska ingredienser, som har blivit lättare att få tag i numera. Mycket finns att beställa på internet. Golden milk sägs smörja och mjuka upp våra leder och är perfekt att dricka på kvällen då den hjälper oss att slappna av och sova gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal pepparkornen i en mortel. Blanda sedan alla ingredienser i en tätsluten burk.
  2. Använd så här: Ta 1-2 tsk av mixen i en kopp mjölk eller dryck, beroende på smak och om du har en stor eller liten kopp. Se till att mixen löser sig ordentligt. Du kan även tillsätta en tesked kokosolja. Värm drycken till varm temperatur, 40-50 grader, inte för hett. Tillsätt eventuellt en tesked honung.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.