Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Carpaccio med parmesanost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Carpaccio skapades på berömda Harry's Bar i Venedig på femtiotalet och fick sitt namn efter renässansmålaren Vittorio Carpaccio. Om man inte får tag på kalvinnanlår går det bra med oxfilé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kalvinnanlåret i frysen i en timma så att det blir enklare att skära.
  2. Ta ut kalven ur frysen och skär den i mycket tunna skivor. Banka ut skivorna på ett bakplåtspapper om det behövs.
  3. Lägg de tunna skivorna på en tallrik. Hyvla över parmesanost, salta, peppra och pressa lite citron över.
  4. Ringla över olivolja blandat med balsamvinäger. Dekorera med färska örter

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ceciliaw 2 januari 2011

    Gjorde min på oxfilé och la till pinjenötter men uteslöt citronen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.