Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Carpaccio på lubb och lax med gurka samt iransk caviar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lubb tillhör torsksläktet men är inte utfiskat. Smaken är den samma men färgen är inte riktigt lika vit. För att få ut den tjocka ryggfilén som behövs av både lubb och lax måste man köpa en större bit av varje fisk och skära bort de tunnare delarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär ut den tjockaste delen av lubbfilén så att den blir ca 6 cm bred och 20 cm lång. Skär därefter ett snitt längs med ryggen, vik ut filén så att den blir jämntjock och ca 10 cm bred.
  2. Skär ut en ca 2 cm bred och 20 cm lång bit av laxfilén och lägg den på mitten av lubbfilén. Stäng igen och rulla in den hårt i plastfolie. Lägg i frysen minst 3 dygn. Ta fram filén 1 timme innan den ska skivas.
  3. Skär lövtunna skivor med en riktigt vass kniv eller på skärmaskin och lägg upp direkt på tallrikar. Strö över alla ingredienser till garneringen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.