Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Carpaccio på tonfisk

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Snabbt, enkelt, läckert för den som tycker om sushi, tonfisk, och japanskinspirerad mat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. En snabblagad japansk läcker entrérätt.
  2. Finskiva så tunt det går den råa tonfisken med vass filékniv eller i maskin. Skiva mot fiberriktningen.
  3. Lägg upp den på en kyld tallrik tillsammans med finriven rättika, inlagd skivad ingefära, riven saltad gurka som fått rinna av, lite wasabi samt kanske tunna, tunna skivor av purjolök som dekoration (ej på bilden).
  4. Ställ ett litet fat med japansk soja på tallriken eller häll över några teskedar över tonfiskskivorna.
  5. Sojan ger sältan - salt behövs inte.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.