Läckra och matiga bollar med lite sting i.
Instruktioner
- Tärna potatisen och skölj i kallt vatten. Låt rinna av i ett durkslag. Stek potatisen under omrörning i rikligt med olja 20-25 minuter. Krydda med paprikapulver och salt. Riv skalet från citronen och blanda ner i potatisen tillsammans med saften från halva citronen. Låt det steka i ytterligare ca 5 minuter. Känn efter att potatisen har mjuknat.
- Lägg cashewnötterna i en bunke och fyll på med vatten. Låt ligga i 5 minuter och häll sedan av vattnet. Mixa cashewnötterna i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Smula ner tofun och krydda med grönsaksbuljong, tamari, basilika, sambal oelek, salt och svartpeppar. Mixa ner ströbrödet. Forma smeten till bollar och stek gyllenbruna i en stekpanna.
- Förväll bönorna i lättsaltat vatten i 3-4 minuter. Häll av vattnet.
- Servera cashew- och tofubollarna med citronstekt potatis och färska bönor.
Publicerat den
31 augusti 2014
Liknande recept
Skriv kommentar