Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cashew- och tofubollar med citronstekt potatis och bönor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Läckra och matiga bollar med lite sting i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna potatisen och skölj i kallt vatten. Låt rinna av i ett durkslag. Stek potatisen under omrörning i rikligt med olja 20-25 minuter. Krydda med paprikapulver och salt. Riv skalet från citronen och blanda ner i potatisen tillsammans med saften från halva citronen. Låt det steka i ytterligare ca 5 minuter. Känn efter att potatisen har mjuknat.
  2. Lägg cashewnötterna i en bunke och fyll på med vatten. Låt ligga i 5 minuter och häll sedan av vattnet. Mixa cashewnötterna i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Smula ner tofun och krydda med grönsaksbuljong, tamari, basilika, sambal oelek, salt och svartpeppar. Mixa ner ströbrödet. Forma smeten till bollar och stek gyllenbruna i en stekpanna.
  3. Förväll bönorna i lättsaltat vatten i 3-4 minuter. Häll av vattnet.
  4. Servera cashew- och tofubollarna med citronstekt potatis och färska bönor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.