Vegetariska små frikadeller som serveras med ugnsrostad sparrispotatis och söt/syrlig yoghurt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Halvera potatisarna på längden och lägg dem på en plåt eller ugnsfast form. Ringla över olivolja, salta och peppra.
Sätt in i ugnen 25-30 minuter.
- Riv lök och vitlök. Mixa nötterna fint i en matberedare. Blanda dem med ägg och ströbröd.Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet. Forma små bollar, en dryg tesked räcker, de sväller vid tillagning.
- Koka upp vatten och buljongtärningar. Sjud bollarna 5-7 minuter och häll av dem i ett durkslag. Stek bollarna i en panna med smör och olja ca 3 minuter tills de fått fin färg.
- Skala morötterna med en potatisskalare. Fortsätt att skala hela moroten tills inget återstår. Vänd ihop morotsgirlangerna med salladen, ringla över lite olivlja.
- Blanda yoghurt och mango chutney till en kräm.
Servera frikadellerna med ugnsrostad potatis, yoghurtsås och sallad.
Publicerat den
1 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar