Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cashewfrikadeller med chutney-yoghurt och sparrispotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vegetariska små frikadeller som serveras med ugnsrostad sparrispotatis och söt/syrlig yoghurt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Halvera potatisarna på längden och lägg dem på en plåt eller ugnsfast form. Ringla över olivolja, salta och peppra. Sätt in i ugnen 25-30 minuter.
  3. Riv lök och vitlök. Mixa nötterna fint i en matberedare. Blanda dem med ägg och ströbröd.Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet. Forma små bollar, en dryg tesked räcker, de sväller vid tillagning.
  4. Koka upp vatten och buljongtärningar. Sjud bollarna 5-7 minuter och häll av dem i ett durkslag. Stek bollarna i en panna med smör och olja ca 3 minuter tills de fått fin färg.
  5. Skala morötterna med en potatisskalare. Fortsätt att skala hela moroten tills inget återstår. Vänd ihop morotsgirlangerna med salladen, ringla över lite olivlja.
  6. Blanda yoghurt och mango chutney till en kräm. Servera frikadellerna med ugnsrostad potatis, yoghurtsås och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.