Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cashewnougat.

 
Skriv ut

En variant på winernougat. Man byter helt enkelt bara ut den flagade mandeln mot cashewnötter istället. Mycket godare, tycker jag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyll en kastrull till hälften med vatten och sätt i en glasskål som passar kastrullen. Bryt nougaten i bitar och lägg ner dem i glasskålen.
  2. Finhacka den mörka chokladen och låt den smälta ner tillsammans med nougaten i vattenbad. När chokladmassan är flytande blandar du ner cashewnötterna.
  3. Häll massan i en avlång form som du klätt med bakplåtspapper. Vik ner bakplåtspappret så att det omsluter chokladmassan. Låt stelna några timmar, gärna till dagen efter, innan du skär cashewnougaten i bitar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.