Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cassata siciliana

 
Skriv ut

Denna kakan måste vara förföriskt god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175ºC. Smörj och bröa en avlång form som rymmer ca 1,5 l.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda ca 40 min. Stjälp upp och låt svalna.
  3. Vispa grädden, blanda med färskost, socker, vaniljsocker, frukt eller kaktärningar, choklad och eventuellt likör.
  4. Skär kakan i tre bottnar och varva gräddblandningen mellan bottnarna.
  5. Värm grädden till krämen. Lägg i chokladen och kaffepulvret och låt smälta på svag värme. Rör hela tiden. Låt svalna lite. Bred krämen runt tårtan. Spara eventuellt lite och ställ i kylen tills den stelnat. Spritsa dekorationer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.