Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cassataparfait med limoncello

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Len och gräddig men ändå frisk av citron och laddad med torkad frukt, pistaschnötter och vit choklad. Bättre blir det inte!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg hackad frukt och citronskal i en skål och häll över citronsaft och limoncello. Blanda och låt stå 4 timmar, gärna längre.
  2. Riv eller finhacka chokladen. Finhacka pistaschnötterna. Ta fram 3 bunkar. Skilj äggulorna från vitorna. Vispa gulorna med sockret tills det blir ljust och luftigt. Vispa mascarpone och grädde luftigt. Vispa vitorna till ett fast skum.
  3. Vänd samman äggulevispet med mascarpone och grädde. Vänd ner choklad, nötter och torkad frukt, spara lite av frukten till garnering. Vänd sist ner de vispade vitorna. Rör försiktigt så att luften stannar kvar.
  4. Fördela smeten i portionsformar av silikon eller i en plastfolieklädd större form. Frys ca 4 timmar för små och 10 timmar för en större.
  5. Ta ut parfaiterna ur formarna när de är helt frysta. Garnera med resterande marinerad frukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.