Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cassoulet

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

225 kalorier per portion Cassoulet är en bön och tomatbaserad gryta från området Languedoc i Frankrike. Det här är en mycket snabblagad fuskvariant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken och hacka den, hacka även de färska kryddorna. Skiva selleristjälken i tunna skivor, tärna skinkan. Skölj bönorna i ett durkslag och låt rinna av.
  2. Värm en stor kastrull med oljan. Fräs lök och pressad vitlök tills det mjuknat, ca 5 minuter.
  3. Blanda ner tomater, tomatpuré, timjan, mejram, selleri och lagerblad. Låt koka upp och sjuda i 10 minuter, till en tjock sås, salta och peppra.
  4. Tillsätt skinkan och bönor och sjud ytterligare 5 minuter. Ta bort lagerbladet och rör ned persiljan och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.