En marockansk version av den franska klassikern Cassoulet. En riktigt mustig gryta med smakrika kryddor. Eftersom grytan innehåller bönor behövs inget annat tillbehör än ett gott bondbröd.
Instruktioner
- Lägg bönorna i blöt i kallt vatten 8-10 timmar eller över natten. Häll av blötläggningsvattnet.
- Bryn köttet i smör. Salta och peppra och ställ åt sidan. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär moroten i tärningar. Fräs grönsakerna i smör i en gryta. Låt kryddorna fräsa med mot slutet. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Skala apelsinen med en potatisskalare, lägg ner skalet i grytan.
- Lägg i köttet och de avrunna bönorna. Häll på så mycket vatten att det precis täcker. Koka grytan under lock tills kött och bönor är mjuka, ca 1½ timme. Salta grytan mot slutet av koktiden, annars blir bönorna svårkokta.
- Bryn korven och lägg ner den i grytan när ca 15 minuter återstår. Skumma grytan från fett. Ta upp och skär korven i bitar. Smaka av med salt och harissa.
- Servera gärna grytan med ett gott bondbröd.
Publicerat den
12 maj 2016
Liknande recept
Skriv kommentar