Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ceasarsallad med hälleflundra

(1 kommentar)  
Skriv ut

Denna variant av Ceasarsallad fick se dagens ljus tack vare ett misstag i servisen, men det blev krogens populäraste rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka äggen i 30 sekunder , knäck dem och mixa ihop med vitlök,vinäger och sardeller. Häll i oljan droppvis eller i en jämn och fin stråle under vispning tills det blir en krämig sås. Riv och Tillsätt parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda i salladen, rödlöken och parmesanen i en stor bunke. slå i dressingen och blanda runt.
  3. Värm upp citronjuicen i en kastrull och reducera, det vill säga koka ihop tills 1 matsked återstår, Tillsätt honung och svartpeppar. Tag av citronjuicen från plattan och pensla den på fiskens översida.
  4. Hetta upp smör i en stekpanna och stek fisken, cirka 2-3 minuter på varje sida.
  5. Servera med firren och ett gäng krutonger .

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ellabella07 20 juli 2012

    Mycket gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.