Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cecilias björnbärspaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Björnbären i den här pajen gör den inte bara god utan även vacker. Detta färgglada bakverk kommer att älskas av alla, gammal som ung.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela smöret i små bitar, ca 2x2 cm. Lägg mjöl, socker, salt och smörbitarna i en matberedare med kniven isatt. Mixa tills en deg bildas.
  2. Knåda samman degen till en boll och platta till den lite. Slå in degen i plastfolie och låt den ligga i kylen 30 minuter.
  3. Smörj en pajform, ca 24x24 cm, gärna med löstagbar botten. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut den så att den passar bakformen. Degen ska gå upp längs kanterna.
  4. Nagga degen med en gaffel och fäst kanten med lite aluminiumfolie så att den inte glider ner under gräddningen.
  5. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Ta ut pajskalet och pensla det med uppvispat ägg. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
  6. Gör fyllningen. Vispa ägg och socker pösigt. Lägg 2/3 av björnbären i en matberedare eller mixer och mixa till en puré. Blanda bärpurén med äggvispet. Blanda citronsaft och citronskal med grädden. Rör ner gräddblandningen i smeten.
  7. Häll smeten i pajskalet och strö över resten av björnbären. Grädda pajen ca 40 minuter. Låt svalna till rumstemperatur före servering. Servera gärna pajen tillsammans med lättvispad grädde och färska hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.