Den grillade röda paprikan gör såsen mustig och lite söt.
Instruktioner
- Köttbullar: Lägg ströbrödet i kallt vatten ca 5 min. Blanda ströbröd, färs, lök, ägg, salt, peppar och oregano. Rör tills färsen är väl blandad. Forma 12 stora köttbullar och bryn dem i smör. Ta upp köttbullarna på ett fat.
- Sås: Smält smöret i stekpannan. Fräs lök och vitlök ca 2 min under omrörning.Tillsätt rödvin, vatten, tomater, grillad paprika i mindre bitar och svarta oliver. Sjud utan lock 5 min. Smaka av med salt.
Lägg tillbaka köttbullarna i pannan och låt puttra ytterligare ca 10 min. Servera med ris eller pasta.
Publicerat den
24 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mumsigt värre, även om grillade paprikor fick bli parikapasta och oliverna uteslöts. Blev lite lyxsmak på bullarna, och med riven parmesan över så var succén ett faktum!