Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cecilias örtkryddade köttbullar i mustig sås

(1 kommentar)  
Cecilias örtkryddade köttbullar i mustig sås Cecilias örtkryddade köttbullar i mustig sås
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den grillade röda paprikan gör såsen mustig och lite söt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Köttbullar: Lägg ströbrödet i kallt vatten ca 5 min. Blanda ströbröd, färs, lök, ägg, salt, peppar och oregano. Rör tills färsen är väl blandad. Forma 12 stora köttbullar och bryn dem i smör. Ta upp köttbullarna på ett fat.
  2. Sås: Smält smöret i stekpannan. Fräs lök och vitlök ca 2 min under omrörning.Tillsätt rödvin, vatten, tomater, grillad paprika i mindre bitar och svarta oliver. Sjud utan lock 5 min. Smaka av med salt. Lägg tillbaka köttbullarna i pannan och låt puttra ytterligare ca 10 min. Servera med ris eller pasta.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • aurianz 7 april 2009

    Mumsigt värre, även om grillade paprikor fick bli parikapasta och oliverna uteslöts. Blev lite lyxsmak på bullarna, och med riven parmesan över så var succén ett faktum!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.