Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cedrokakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

En spröd kaka som påminner om brysselkex – men här med en aning cedrosmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt oljan och cedro citron.
  2. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten. Blanda snabbt ihop till en deg.
  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Forma till en tjock rulle, ca 3 cm.
  4. Blanda socker och gul hushållsfärg och strö ut det på ett bakplåtspapper. Rulla degen i det gula sockret tills det fastnat på rullen. Förvara rullen ca 1 timme i kylskåp.
  5. Sätt ugnen på 175°. Skär rullen i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 min. Låt kakorna kallna på galler.

Kommentarer (1)

  • Kicki8 24 november 2008

    Supergoda kakor. Jag "slängde" allt i matberedaren och mixade ihop degen funkade fint.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.