Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ceviche med sötpotatis

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ceviche är en fiskrätt från Peru. Man låter fisken marinera i limejuice och chili och den friska smaken från limen kan man gärna balansera med att servera sötpotatis till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fisken i bitar, ca 2x2 cm. Skala räkorna och lägg tillsammans med fisken i en skål. Dela, kärna ur och skär chilin i tunna skivor. hacka koriander och skär rödlöken i tunna halvmånar.
  2. Pressa saften ur limen och citronen och blanda allt tillsammans med fisken och räkorna. Salta och peppra. Låt stå ett par timmar i kylskåpet, gärna över natten. Rör om några gånger så att citrusjuicen kommer åt överallt.
  3. Skala sötpotatisen och skär den i bitar, ca 2x2 cm. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.
  4. Ta ut cevishen ur kylskåpet och smaka av med mer salt. Det behövs en del salt för att balansera syrligheten från limen. Lägg upp på tallrikar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.