Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ceviche på abborre

 
  • Serverar: 5-10 portioner
Skriv ut

När man får mycket färsk fisk är det underbart att variera de knaprigt stekta abborrfiléerna med den här fräscha fiskrätten. Kan ätas både som huvudrätt och istället för sillen. Och helst ska förstås fisken vara färsk och självfångad! Just det här är min egen variant, men det finns många goda versioner att pröva sig fram till.

Ingredienser

Instruktioner

Skär abborrfiléerna i lagoma munsbitar, hacka vitlöken fint, skiva löken tunt och finhacka chilin. Börja varva alla ingredienser i en ganska trång skål, börja med citron och kryddor och avsluta på samma sätt. Se till att fisken är helt täckt av citronsaften. Lägg på ett tefat eller liknande som tyngd och ställ i kylskåpet på minst fem timmar eller över natten. Den finklippta koriandern kan antingen vara med under marineringen eller klippas på efteråt. Chilimängden är en smaksak, men ett visst sting ska nog finnas. Servera med bröd, ris eller vad du vill! Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.