Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chai-nektariner

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Njut som dessert serverad med vispad grädde. Går att byta nektarinerna mot plommon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta och dela 1 kg nektariner (eller plommon) på mitten. Ta ut kärnorna. Koka upp 2 kanelstänger, 1 tsk kardemummakärnor, 1 bit ingefära i skivor, 8 kryddnejlikor, 4 svartpepparkorn, 3 dl socker och 1 liter vatten. Låt koka några minuter. Lägg i nektarinerna och låt koka med några minuter tills de blivit knappt mjuka, 3-5 minuter.
  2. Låt svalna och häll upp på väl rengjord burk.

Kommentarer (3)

  • mammakavat 16 september 2008

    Tusen tack !!! Min man kom just in med en korg med nyplockade nektariner... Gillar inte när han inte frågar om det passar mej att ta hand om frukt innan han skördar, men idag ....tack vare Dej så hade han tur !! Inget smisk idag ! Jag har inte tid att hämta riset, måste pröva ditt recept !! Detta fast att solen skiner och det är plus 26 ute !! Min dag har bara börjat o du skall väl snart gå på kudden... Sov Gott ! Lovar att tala om hur det går o smakar...

  • mammakavat 21 september 2008

    Hejsan! Kan tala om vad som hänt sen sist. Jag gjorde Chai-nektarinerna....Morgonen därpå fick jag telefonsamtal från Kajsa, vår dotter. Hon var på sjukhuset..... Två timmar senare satt jag i bilen för min 6 timmars resa till Vancouver, en liten burk med nektariner vid min sida. Dagen därpå följde hon med mej tillbaka hem, för att se en doktor, som opererat henne tidigare. När jag kom hem frågade jag min lille gubbe vad han ätit......."Jäklar "!! ( han svär sällan)vilka goda nekariner...Jag har ätit upp alla, men det är nog bara att lägga i några nya !!?? Om ngn tim. skall vi åka tillbaka med tösa'. Då kanske jag kan få smaka av hennes...om jag hinner till kylen innan gubben vill säja !! Ha det bra! Tack för receptet !!

  • mammakavat 1 oktober 2008

    Gjorde receptet med persikor i dag ...............fortfarande kanongoda !!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.