- Serverar: 20-30 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En riktigt god, ny spännande variant på den italienska biscottin!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180ºc.
- Vispa ägg och socker mycket fluffigt. Blanda kanel, kardemumma, neijlika, vetemjöl och bakpulver väl i en annan bunke.
- Vänd ner den torra blandningen i ägg- och sockersmeten. Tillsätt chaithét, den grovt hackade mandeln och chokladen.
- Forma smeten till en lång rulle, ca 25 cm lång
och platta till den så att den blir ca 1-1,5 cm hög.
Lägg över biscottirullen på en bakplåtpappersklädd
plåt och grädda i ugnen tills den fått fin färg, ca 25 min.
- Låt svalna ca 5-10 min. Flytta sedan över den till en
skärbräda och skär ca 30 skivor på diagonalen av den.
- Lägg tillbaka biscottin på plåten och sätt in i ugnen ytterliggare ca 15 min för att torka. Vänd på dem efter halva tiden.
- Låt svalna på plåten 5 min och flytta sedan över de på galler för att kallna helt.
Publicerat den
13 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar