Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chaibiscotti med mörk choklad och rostad mandel

 
  • Serverar: 20-30 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En riktigt god, ny spännande variant på den italienska biscottin!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180ºc.
  2. Vispa ägg och socker mycket fluffigt. Blanda kanel, kardemumma, neijlika, vetemjöl och bakpulver väl i en annan bunke.
  3. Vänd ner den torra blandningen i ägg- och sockersmeten. Tillsätt chaithét, den grovt hackade mandeln och chokladen.
  4. Forma smeten till en lång rulle, ca 25 cm lång och platta till den så att den blir ca 1-1,5 cm hög. Lägg över biscottirullen på en bakplåtpappersklädd plåt och grädda i ugnen tills den fått fin färg, ca 25 min.
  5. Låt svalna ca 5-10 min. Flytta sedan över den till en skärbräda och skär ca 30 skivor på diagonalen av den.
  6. Lägg tillbaka biscottin på plåten och sätt in i ugnen ytterliggare ca 15 min för att torka. Vänd på dem efter halva tiden.
  7. Låt svalna på plåten 5 min och flytta sedan över de på galler för att kallna helt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.