Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Champagne sorbet

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Frisk och lätt dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka en sockerlag av vatten och socker. Koka upp och låt sjuda ca 3 minuter. Låt kallna. Blanda citronskal, citronsaft, champagne ( spara lite till senare) och sockerlag. Vispa äggvitan och blanda ner den. Frys i glassmaskin eller i en form i frysen.
  2. När sorben börjat frysa tillsätt försiktig resten av champagnen så får ni uppleva lite mer champagnekaraktär. Förändrar strukturen och utökar smaken.
  3. Servera sorbeten i t.ex. martiniglas och garnera med citronmeliss och framförallt häll lite champagne precis innan ni serverar så får ni uppleva ett härligt bubbel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.