Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Champagnekakor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Småkakor till champagne eller som drinktilltugg är gott, här har kakorna fått smak av parmesan och paprika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 º.
  2. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ost och mjöl och vispa till en smulig deg.
  3. Ta upp degen på bakbordet och forma till en rulle, tjock som ett kvastskaft.
  4. Strö ut paprikapulver på bordet och rulla degrullen i pulvret så att ytan blir täckt.
  5. Vira in i plastfolie och låt rullen ligga i kylen i ca 2 timmar.
  6. Skär degrullen i knappt ½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Baka mitt i ugnen ca 10 minuter.
  8. Låt kakorna svalna på plåten.

Kommentarer (2)

  • lenisch 13 juni 2011

    Vad händer om man har de i kylen fler timmar innan de gräddas??

  • MrsC 14 juni 2011

    Det vet jag faktiskt inte - det enda jag kan säga är - Testa!! Lycka till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.