Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Champagnepannacotta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lyxigt god dessert! Behöver sammanlagt 4 timmar i kylskåp och kan med fördel göras dagen innan .

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg 2 gelantinblad i kallt vatten i 5 min. Värm upp grädde och socker, så lite som möjligt men så sockret smälter. Krama ur gelantinet och rör ner i grädden så det smälter. Rör i vaniljsockret.
  2. Häll upp i serveringsglas och låt stå kallt i 2 timmar.
  3. Blötlägg 2 gelantinblad i kallt vatten i 5 min. Rensa och skär jordgubbarna i klyftor, lägg dem på pannacottan.
  4. Häll upp vinet i en kastrull, krama ur gelantinet och rör i. Värm så lite som möjligt men så att gelantinet smälter. Häll vinet över jordgubbarna och låt sedan stå kallt i minst 2 timmar.

Kommentarer (1)

  • bjboman 31 december 2013

    Nyårsdessert av HÖGSTA rang!!!! Vi gjorde den till idag Nyårsafton 2013. Helt överlägsen i smak o koncistens. Denna pannacotta är värd att testa om du som läser receptet tvekar! Sluta med det och gör den, vi lovar att ni inte ångrar er! Gott nytt År!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.