Lyxigt god dessert! Behöver sammanlagt 4 timmar i kylskåp och kan med fördel göras dagen innan .
Instruktioner
- Blötlägg 2 gelantinblad i kallt vatten i 5 min.
Värm upp grädde och socker, så lite som möjligt men så sockret smälter. Krama ur gelantinet och rör ner i grädden så det smälter. Rör i vaniljsockret.
- Häll upp i serveringsglas och låt stå kallt i 2 timmar.
- Blötlägg 2 gelantinblad i kallt vatten i 5 min. Rensa och skär jordgubbarna i klyftor, lägg dem på pannacottan.
- Häll upp vinet i en kastrull, krama ur gelantinet och rör i. Värm så lite som möjligt men så att gelantinet smälter.
Häll vinet över jordgubbarna och låt sedan stå kallt i minst 2 timmar.
Publicerat den
13 juni 2012
Kommentarer
Skriv kommentar
Nyårsdessert av HÖGSTA rang!!!! Vi gjorde den till idag Nyårsafton 2013. Helt överlägsen i smak o koncistens. Denna pannacotta är värd att testa om du som läser receptet tvekar! Sluta med det och gör den, vi lovar att ni inte ångrar er! Gott nytt År!