Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Champagnesorbet

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Detta gjorde jag på min gormet meny jag hade i sista året på gymnasiet. Fick receptet av min lärare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och socker till ett sockerlag. Låt sockerlagen sjuda i 3 minuter och låt den sedan kallna. Riv skalet på citronerna och limen. Blanda sedan ihop skalen från citronen och limen, saften från citronen och limen, champagnen, cognacen och sockerlagen.
  2. Vispa sedan äggvitan hård och vält ned den i dom andra ingredienserna. Frys det i en glassmaskin eller i frysen i en bunke eller form. Fryser du i frysen så rör om någon gång de första två timmarna.
  3. Servera gärna tillsammans med hallon, jordgubbar, blåbär eller något annat. Garnera med citronmelissblad.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Gillsan 19 maj 2008

    Superdupergod. Du får gärna göra den fler gånger.

  • Evia 21 maj 2008

    Det var en väldigt ovanlig dessert i smaken men kul att ha smakat den och du gjorde ju den så himla fin. Jag tyckte väl den va så där men gubben min tycke den va kanon så du får full pott.

  • king200 7 juli 2008

    gott gumman du gjorde det bra

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.