Detta gjorde jag på min gormet meny jag hade i sista året på gymnasiet. Fick receptet av min lärare.
Instruktioner
- Koka upp vatten och socker till ett sockerlag.
Låt sockerlagen sjuda i 3 minuter och låt den sedan kallna.
Riv skalet på citronerna och limen.
Blanda sedan ihop skalen från citronen och limen, saften från citronen och limen, champagnen, cognacen och sockerlagen.
- Vispa sedan äggvitan hård och vält ned den i dom andra ingredienserna.
Frys det i en glassmaskin eller i frysen i en bunke eller form. Fryser du i frysen så rör om någon gång de första två timmarna.
- Servera gärna tillsammans med hallon, jordgubbar, blåbär eller något annat. Garnera med citronmelissblad.
Publicerat den
14 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Superdupergod. Du får gärna göra den fler gånger.
Det var en väldigt ovanlig dessert i smaken men kul att ha smakat den och du gjorde ju den så himla fin. Jag tyckte väl den va så där men gubben min tycke den va kanon så du får full pott.
gott gumman du gjorde det bra