Med smak av citron och apelsin.
Instruktioner
- Koka ihop socker och vatten på medelhög värme till en lag. Skala citrusfrukterna och pressa ur saften. Häll skalen i lagen och låt koka i ytterligare några minuter.Tag kastrullen från värmen och sila bort skalen.
- Häll citrussaften och en halv flaska champagne/mousserat vin i sockerlagen. Ställ blandningen i frysen och låt stå i en timme, tag sedan ut och vispa runt kraftigt så att alla iskristaller slås sönder. Ställ in i frysen igen ytterligare en timme.
- Vispa äggvita till ett hårt skum och sikta ner florsockret i omgångar. Blanda i skummet i sorbén och ställ in i frysen i ca en timme till (eller tills den har frusit ordentligt). Servera i skålar eller i martiniglas som på bilden. Häll en skvätt champagne på varje portion. Servera.
Publicerat den
1 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar