Festlig tårta till bröllop, student, dop och andra familjehögtider.
Instruktioner
- Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt i mycket stor skål.
- Tillsätt mjölk, flytande margarin, champagne, vaniljsocker och röd hushållsfärg. Vispa med elvisp ett par minuter.
- Tillsätt de ovispade äggvitorna och vispa i 2 minuter.
- Fördela smeten i 3 springformar i tripp trapp trull storlekar. Grädda kakorna i 175º i 30-40 min, allt efter formstorlek.
- När tårtbottnarna kallnat droppa 3 msk champagne över var och en.
- Sätt kakorna ovanpå varandra med den störste underst.
- Vispa smört mjukt och tillsätt de övriga ingredienserna. Rör tills du får en smidig rosa glasyr.
- Bred ut glasyren över och runt om tårtbottnarna. Garnera efter önskemål och egen fantasi.
Publicerat den
18 april 2009
Kommentarer
Skriv kommentar
Finns också Rosa kakor från Reims....Svårt att hitta de i Sverige