Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Champagnetårta

(1 kommentar)  
Skriv ut

Festlig tårta till bröllop, student, dop och andra familjehögtider.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt i mycket stor skål.
  2. Tillsätt mjölk, flytande margarin, champagne, vaniljsocker och röd hushållsfärg. Vispa med elvisp ett par minuter.
  3. Tillsätt de ovispade äggvitorna och vispa i 2 minuter.
  4. Fördela smeten i 3 springformar i tripp trapp trull storlekar. Grädda kakorna i 175º i 30-40 min, allt efter formstorlek.
  5. När tårtbottnarna kallnat droppa 3 msk champagne över var och en.
  6. Sätt kakorna ovanpå varandra med den störste underst.
  7. Vispa smört mjukt och tillsätt de övriga ingredienserna. Rör tills du får en smidig rosa glasyr.
  8. Bred ut glasyren över och runt om tårtbottnarna. Garnera efter önskemål och egen fantasi.

Kommentarer (1)

  • Champagnevin1 6 maj 2011

    Finns också Rosa kakor från Reims....Svårt att hitta de i Sverige

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.