Väl utbultade skivor av fläskfilé, stekta och serverade med champinjonstuvning på en bädd av palsternackor. En verklig festrätt!
Instruktioner
- Skala och skär palsternackorna i skivor. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka och håll dem varma.
- Rensa champinjonerna och skär dem i skivor. Fräs upp dem hastigt i matfettet och späd sedan med grädden i omgångar, medan svampen får puttra. Grädden ska koka ihop till en stuvning.
- Vispa ihop vin och äggula. Tillsätt detta i stuvningen och krydda. Låt inte stuvningen koka sedan äggulan blandats i, då skär såsen sig.
- Skär filén i skivor. Blanda salt, peppar, ströbröd och ost i en plastpåse och panera köttet i blandningen.
- Stek filén vackert brun på båda sidor. Ha inte för stark värme, då kan paneringen bli bränd innan köttet hinner bli genomstekt.
- Lägg upp de varma och väl avrunna palsternacksskivorna på ett varmt serveringsfat. Lägg fläskfilén ovanpå och häll över champinjonstuvningen. Strö lite persilja över.
Publicerat den
8 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar