Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Champinjonfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Väl utbultade skivor av fläskfilé, stekta och serverade med champinjonstuvning på en bädd av palsternackor. En verklig festrätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär palsternackorna i skivor. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka och håll dem varma.
  2. Rensa champinjonerna och skär dem i skivor. Fräs upp dem hastigt i matfettet och späd sedan med grädden i omgångar, medan svampen får puttra. Grädden ska koka ihop till en stuvning.
  3. Vispa ihop vin och äggula. Tillsätt detta i stuvningen och krydda. Låt inte stuvningen koka sedan äggulan blandats i, då skär såsen sig.
  4. Skär filén i skivor. Blanda salt, peppar, ströbröd och ost i en plastpåse och panera köttet i blandningen.
  5. Stek filén vackert brun på båda sidor. Ha inte för stark värme, då kan paneringen bli bränd innan köttet hinner bli genomstekt.
  6. Lägg upp de varma och väl avrunna palsternacksskivorna på ett varmt serveringsfat. Lägg fläskfilén ovanpå och häll över champinjonstuvningen. Strö lite persilja över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.