- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En underbar god rätt. Den kom till när jag ville göra något annorlunda med kycklingfilé. Efter några försök, kom jag fram till den enligt mitt tycke, bästa resultat.
Instruktioner
- Bryn svampen i 1 msk smör, med den hackade löken, blanda i ½ dl hackad persilja, låt kallna.
- Skär ett snitt i kycklingfiléerna, men inte tvärs igenom. Öppna filéerna, som ser ut som fjärilskotletter, banka ut dem lite mellan ett par bitar plastfolie, salta och peppra, fördela svampen på kycklingfiléerna.
- Rulla ihop dem och vira två skivor parmaskinka, eller bacon om varje kycklingfilérulle, fäst med tandpetare. Vira in dem i en lagom stor foliebit, som en smällkaramell. Ångkoka dem i ca 15 minuter, eller sätt in dem i ugnen på 200º i ca 15 minuter. Låt kallna med folien kvar. Detta för att hålla formen.
- Ta bort foliet runt kycklinrullarna. Bryn kycklingrullarna runtom i lite smör. Häll bort det fett som bildas i pannan. Tillsätt 2 msk smör och fortsätt steka till köttet är gyllenbrun runtom.
- Tillsätt marsalavinet och låt puttra på svag värme till köttet är genomstekt, ca 15 minuter. Späd med buljong efter hand som vinet kokar in.
- Lyft upp rullarna och håll det varmt. Låt skysåsen reduceras till ca 2 dl återstår. Vispa i resten av smöret, lite i taget och smaka av. Om man önskar kan man reda såsen.
- Strö lite hackad persilja över rullarna vid servering. Servera gärna med en god potatisgratäng eller ris och kokta grönsaker till.
Publicerat den
25 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
supergott!!! kramiz Gillsan
Dunder gott! Den lyckades du träffa mitt i prick!