Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Champinjongratinerad oxstek

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Omtyckt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek steken och låt den stå kallt över natten. Ta vara på skyn.
  2. Ansa och skölj champinjonerna. Skär dem i skivor och bryn dem i margarin. Strö över mjölet och späd med skyn.
  3. Blanda i crème fraiche, grädde, salt, peppar och citronsaft. Koka upp stuvningen och låt den kallna.
  4. Skär köttet i skivor och sätt ihop dem igen på ett ugnssäkert fat. Bred över stuvningen och strö över ströbrödet och osten. Gratineras i 200 grader tills det blir varmt och fått färg.
  5. Serveras med en sallad med haricots verts, flagad rostad mandel, isbergssallad, gurka och en dressing av en del vitvinsvinäger och 2,5 delar matolja, salt och peppar. Klyftpotatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • christincarlsson 17 januari 2010

    Super gott!!!! klar 5.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.