Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Champinjonpaj med vitlök

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En egenkomponerad paj som är riktigt god. Har bjudit på den ett antal gånger och den har varit mycket omtyckt. Underbart krämig med en god och tydlig vitlökssmak som passar väldigt bra ihop med champinjonerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tilsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform. Nagga botten och låt vila i kylen ca 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 200 grader i ca 10 min. Kan vara bra att täcka kanterna med aluminiumfolie så att dom inte blir brända senare.
  2. Skiva champinjonerna och stek i torr panna tills all vätska kokat in, fräs dom sen med smör. Salta och peppra.
  3. Blanda ihop vitlöksosten med crème fraiche enklast är det om man blandar de två paketen ost med hälften av crème fraichen och rör kraftigt och sen tillsätter resten av crème fraichen.
  4. Fördela den stekta svampen i det förgräddade pajskalet, häll över ost och crème fraiche blandningen och jämna till ytan. Strö över lite riven ost, använd gärna en lite mildare ost så att den inte tar över smaken för mycket.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 25-30 minuter.
  6. Låt sen gärna pajen stå och vila i 10 minuter så blir den lättare att skära upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.