Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Champinjonsallad med örtdressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med champinjoner och söta, saftiga cocktailtomater står smaken av sommar på bordet. Servera som förrätt eller tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet, lägg i tepåsen och låt dra i 5 minuter. Ta upp tepåsen och blanda tet med vinäger, honung, senap, salt och peppar. Rör om tills saltet har lösts upp. Blanda till slut ner oljan.
  2. Skölj och torka gräslöken och hacka den fint. Blanda ner hälften av gräslöken i dressingen.
  3. Borsta av champinjonerna. Skär av det yttersta på foten och skär dem sedan i tunna skivor. Lägg upp svampen på 4 tallrikar och häll över dressingen.
  4. Ansa tomaterna och dela dem i halvor. Lägg dem runt svampen på tallrikarna. Salta, peppra och strö över resterande gräslök. Servera tillsammans med toast och smör som förrätt eller som tillbehör till varmrätten.
  5. Du kan ersätta tomaterna med riven zucchini och strimlad frisésallad. Komplettera dressingen med 2 msk grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.