Med champinjoner och söta, saftiga cocktailtomater står smaken av sommar på bordet. Servera som förrätt eller tillbehör.
Instruktioner
- Koka upp vattnet, lägg i tepåsen och låt dra i 5 minuter. Ta upp tepåsen och blanda tet med vinäger, honung, senap, salt och peppar. Rör om tills saltet har lösts upp. Blanda till slut ner oljan.
- Skölj och torka gräslöken och hacka den fint. Blanda ner hälften av gräslöken i dressingen.
- Borsta av champinjonerna. Skär av det yttersta på foten och skär dem sedan i tunna skivor. Lägg upp svampen på 4 tallrikar och häll över dressingen.
- Ansa tomaterna och dela dem i halvor. Lägg dem runt svampen på tallrikarna. Salta, peppra och strö över resterande gräslök. Servera tillsammans med toast och smör som förrätt eller som tillbehör till varmrätten.
- Du kan ersätta tomaterna med riven zucchini och strimlad frisésallad. Komplettera dressingen med 2 msk grädde.
Publicerat den
24 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar