Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Champinjonsoppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Hacka löken och stek den mjuk i lite olivolja. Hacka persiljan och vitlöken, tillsätt och bryn den lätt. Tillsätt vinet och reducera tills knappt hälften återstår. Hacka champinjonerna, lägg i dem och låt dem sjuda med i ca 5 minuter. Riv brödet i små bitar och lägg i. Häll i buljongen och sherryn. Låt det hela sjuda på medelvärme i ca 20 minuter. Häll soppan i en matberedare och kör tills soppan har en jämn konsistens. Häll tillbaka det i kastrullen och tillsätt grädden. Salta och peppra efter smak. Servera soppan med en klick crème fraiche och hackade, färska örter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bodilla 7 september 2008

    Soppan hade en mild fin smak i grunden. Sedan råkade min fästman ha i lite mycket peppar men det är ju en annan sak! /Bodil

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.