Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Brödet ätes till kryddstarka rätter.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda ihop mjöl och vatten till en mjuk deg. Knåda degen 5-7 min och låt den gärna ligga övertäckt med en fuktig handduk 20-30 min.Knåda degen igen på mjölat bakbord och dela degen i 8 bitar. Värm upp en torr gjutjärnsstekpanna så den blir riktigt het. Kavla ut varje degbit till en tunn kaka, 12-14 cm i diameter. Grädda kakan ipannan, bara ca 1 min per sida. Svep in de gräddade bröden i en bakduk så de håller sig varma.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • DevourMe 15 juni 2008

    fastnar inte brödet om man gör dom i stekpannen utan fett?

  • DevourMe 15 juni 2008

    asså degen är ju jätte geggig hur ska man kunde knåda den då :S alla andra chapati recept jag kollat på harj u typ dubbelt så mkt mjöl som i ditt, går det verkligen ihop-?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.