Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

CHAPATI

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Härligt gott!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1.värm vatten och Ghee/olja och häll det i en bakbunke. Tillsätt salt och hälften av mjölet. rör kraftigt till smeten är helt slät.
  2. 2.Arbeta in resten av mjölet och tag upp degen på bakbordet.Arbeta den smidig och rulla ut den till rulle, som delas i 2 delar. Rulla ut varje del till en ny rulle,som delas i tolv bitar vardera.
  3. 3. varje liten bit rullas till en rund liten boll och plattas ut till en liten kaka som vändes i ganska rikligt med mjöl, och lägges på ett mjölat fat. gör i ordning så många som beräknas gå åt till en måltid. Lägg resten av degen inlindad i en fuktig duk i en skål i kylen till nästa måltid. Obs man kan med stor fördel göra iordning en större deg och spara upp till en vecka, då inlindad i fuktig duk i kylen.
  4. 4. Värm en stekpanna. det är bra om den är ganska het när man börjar. Kavla ut en kaka på mjölat bakbord till en rund tunn kaka ca 15 cm i diameter. vänd kakan då och då och mjöla på nytt så den inte fastnar på bakbordet. Lägg den i stekpannan.
  5. 5. När det börjar bli bubblor i kakan och den reser sig lite i kanterna är det dags att vända. Den bör vara lite brungräddad men ej svart. Sänk värmen i så fall.
  6. 6. Pensla den den färdig gräddade sidan med lite av smält ghee eller olja. Kakan bubblar nu upp sig lite mer. När undersidan också är gräddad lägges chapatin på ett fat vid sidan om. Grädda nästa på samma sätt. Trava dem på varandra och lägg ett fat över så att de håller sig varma till måltiden och hinner safta till sig lite. Riv av bitar och njut till ris, bönor, grönsaker, soppor och annan mat. Det brukar bli lagom att att kavla ut en ny medan den ena gräddas.
  7. Fördelar med chapati: Bra för alla. Detta bröd innehåller ingen jäst eller andra jäsningsmedel, det är ett lättsmält bröd som inte kräver pålägg, det är gott som det är. /Annieann

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.