Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Charlies kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tips! Grilla gärna kycklingen istället. Såsen passar även utmärkt när du grillar kött eller hamburgare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i bitar och torka av med hushållspapper. Lägg kycklingbitarna i en ugnssäker form.
  2. Sås: Smält matfettet i en kastrull och fräs löken några minuter. Blanda ner ketchup, farinsocker, senap, vatten, vinäger, Worcestershiresås, salt, vitlök och ev Red Hot Sauce eller tabasco. Låt alltsammans koka några minuter.
  3. Pensla kycklingdelarna med såsen och stek dem i mitten av ugnen i 200-225 grader, ca 40 minuter eller tills de är genomstekta. Pensla då och då med såsen.
  4. Servera kycklingen med ex. kokt ris, stekta tomater och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.