En mycket god och vacker kaka...
Instruktioner
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet.
- Häll smeten i långpanna klädd med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 5 minuter. Strö socker på kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Dra bort papperet från bottnen. Bred på sylten. Rulla samman. Låt svalna.
- Klä en form t.ex. hjärtform, med plastfilm. Skär kakan i tunna skivor och täck formens botten och sidor.
- Koka grädden och gelésockret i ½ minut. Låt svalna något innan det hälls över kakan i formen.
- Ställ i kylskåp för att stelna.
- Lägg lingon eller tranbär på fyllningen.
- Koka dryck och gelésocker i ½ minut. Låt svalna något innan det hälls över bären.
- Ställ i kylskåp till serveringen.
- Stjälp upp kakan på ett fat och dofta över lite florsocker.
Publicerat den
5 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar