Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Charlotte Russe kaka

 
Skriv ut

En mycket god och vacker kaka...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet.
  2. Häll smeten i långpanna klädd med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 5 minuter. Strö socker på kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Dra bort papperet från bottnen. Bred på sylten. Rulla samman. Låt svalna.
  4. Klä en form t.ex. hjärtform, med plastfilm. Skär kakan i tunna skivor och täck formens botten och sidor.
  5. Koka grädden och gelésockret i ½ minut. Låt svalna något innan det hälls över kakan i formen.
  6. Ställ i kylskåp för att stelna.
  7. Lägg lingon eller tranbär på fyllningen.
  8. Koka dryck och gelésocker i ½ minut. Låt svalna något innan det hälls över bären.
  9. Ställ i kylskåp till serveringen.
  10. Stjälp upp kakan på ett fat och dofta över lite florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.