En rulltårta först som sen blir en snygg kaka. En läckerkaka.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca 5 minuter.
- Strö socker på kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Dra bort papperet från bottnen. Bred på sylten. Rulla samman. Låt svalna.
- Klä en form med plastfilm. Skär kakan i tunna skivor och täck formens botten och sidor. Koka grädden och gelésockret i 30 sek. Låt svalna något innan det hälls över kakan i formen.
- Ställ i kylskåp för att stelna. Lägg lingon på fyllningen. Koka dryck och gelésocker i 30 sek. Låt svalna något innan det hälls över bären.
- Ställ i kylskåp till serveringen. Stjälp upp kakan på ett fat och dofta över lite florsocker.
Publicerat den
24 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar