Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Charlotte russe med hallon och lakritsparfait

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Hallon och lakrits i en kall glasstårta med ett skal av rulltårta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa lakritskaramellerna i en matberedare till ett smul eller krossa i mortel. Smält smulet i 1 dl grädde i en kastrull. Låt kallna.
  2. Skär rulltårtan i 1 cm tjocka skivor. Klä insidan av en bunke ca 2 liter, täckt med plastfolie, med tårtbitar. Se till att bitarna sitter tajt.
  3. Dela äggen. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt ½ dl socker och vispa till en slät marängsmet. Vispa äggulor och 2 msk socker pösigt. Vispa grädden i en separat bunke.
  4. Vänd ihop lakritssåsen med grädden. Vänd in den vispade äggulan och till sist marängsmeten. Häll smeten i rulltårteskalet och varva med hallon. Ställ i frysen ca 4 timmar. Ta fram charlotten 15 minuter före servering. Garnera med hallon och lite riven choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.