Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Chilensk maträtt med köttfars och grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

Stek köttfärsen med lök och kryddor (salt, peppar, ev lite spiskummin). låt stå i en annan kastrull, koka alla resterande gönsaker, som är skalade, sköljda och delade i ungefär lika stora bitar. När dom är lagom kokta (peta potatisen med en pinne eller kniv) då silar man dom och häller dom tillbaka i samma kastrull. Mosar dom med en gaffel eller liknande, fast inte helt mosad, det ska vara kvar stora bitar. Sen häller man över köttfärsen på mosen och rör om. JÄTTE GOTT! och nyttig.

Kommentarer (2)

  • patricia_blan82 25 mars 2008

    gött, gött, tack! Äntligen hittade jag receptet!

  • Mat_ilda 25 november 2008

    I den "riktiga" Chilenska Charquican så är det majs, och inte ärtor. Även att det är någon form av salt kött (salta biten?) strimlad i tunna bitar, och inte köttfärs. Men det är nog en smaksak och säkert lika gott, vilket som.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.