Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheddar chili bröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Smakrikt bröd. Redigerat ang hur mycket och vilken jäst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda surdegen med jäst och vatten,rör så att jästen löser upp sig. Blanda ned olivolja cheddarost,chili och mjöl,arbeta degen i maskin i 10 minuter (för hand 15 minuter),arbeta in flingsaltet allra sist. Låt sedan degen jäsa i en skål i minst 2 timmar övertäckt med plastfolie.
  2. Ta upp degen och arbeta den lätt och försiktigt på mjölat matbord, lägg den sedan i varsin jäskorg och låt den jäsa övertäckt med plastfolie i 1 timme. Sätt ugnen på 250* och ställ in en form med vatten längst ned. Stjälp sedan upp degen på pappersklädd plåt och sänk sedan värmen till 200*,låt vattnet stå kvar,grädda i ca 30 minuter,lägg över folie på brödet om det blir för mörkt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.