Smakrikt bröd.
Redigerat ang hur mycket och vilken jäst.
Instruktioner
- Blanda surdegen med jäst och vatten,rör så att jästen löser upp sig.
Blanda ned olivolja cheddarost,chili och mjöl,arbeta degen i maskin i 10 minuter (för hand 15 minuter),arbeta in flingsaltet allra sist.
Låt sedan degen jäsa i en skål i minst 2 timmar övertäckt med plastfolie.
- Ta upp degen och arbeta den lätt och försiktigt på mjölat matbord, lägg den sedan i varsin jäskorg och låt den jäsa övertäckt med plastfolie i 1 timme.
Sätt ugnen på 250* och ställ in en form med vatten längst ned.
Stjälp sedan upp degen på pappersklädd plåt och sänk sedan värmen till 200*,låt vattnet stå kvar,grädda i ca 30 minuter,lägg över folie på brödet om det blir för mörkt.
Publicerat den
11 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar