Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheddarpaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Himmelsk ostpaj. God som tillbehör till det mesta eller att äta med en sallad. Gillar man inte cheddar så går det lika bra med en annan stark ost. Men tänk på att ta en ostsort med mycket smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör ihop vetemjöl, smör och kallt vatten till en pajdeg. Ställ kallt i 30 minuter, helst inlindad i plast. Tryck ut i en pajform, gärna med löstagbar kant. Förgrädda i 200 grader i 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och brännvin. Blanda i den rivna osten, salt och peppar. Häll smeten i det förgräddade pajskalet.
  3. Rosta pinjenötterna i torr panna och strö över pajen. Grädda i ca 25 minuter i 200 grader. Servera med parmaskinka och sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • LaJefa 9 mars 2009

    Ska det vara hembränt eller går det bra med billig LIDL vodka? :-)

  • Amika 10 mars 2009

    Det går nog lika bra med en billigare vodka. Huvudsaken är väl kanske att man inte har i hemgjort. Det kan ju vara sån äcklig bismak på det. Eller det är ju olagligt menar jag. *harklar mig*

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.