Glöggfest Kvibille!
Lingonen ger både färg och sting åt den milda pajen.
Instruktioner
- Arbeta ihop smör och mjöl till en grynig massa.
Tillsätt ägg, vatten och salt. Arbeta snabbt ihop en deg.
Tryck ut degen i 4 portionspajformar, ca 10 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajskalen vila i kyl ca 30 min.
- Sätt ugnen på 200 grader.
Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen ca 10 min.
- Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
Fördela osten i formarna och häll på äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
Låt pajerna svalna något.
- Finstrimla rödkålen. Blanda grönsallad, rödkål och lingon. Smaksätt med olivolja, salt och peppar.
- Skär varje paj i 3 bitar. Toppa pajerna med lite vintersallad.
Publicerat den
17 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar