Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheddarpaj med vintersallad

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Glöggfest Kvibille! Lingonen ger både färg och sting åt den milda pajen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt ägg, vatten och salt. Arbeta snabbt ihop en deg. Tryck ut degen i 4 portionspajformar, ca 10 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajskalen vila i kyl ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen ca 10 min.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Fördela osten i formarna och häll på äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt pajerna svalna något.
  4. Finstrimla rödkålen. Blanda grönsallad, rödkål och lingon. Smaksätt med olivolja, salt och peppar.
  5. Skär varje paj i 3 bitar. Toppa pajerna med lite vintersallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.