Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheescake med daim

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En god tårta som kan ligga i frysen i väntan på att bli serverad. Den kan sparas upp till 2 månader i frysen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa kex och kakor och blanda det med margarin och kakao. Tryck ut smeten i en form med löstagbar botten.
  3. Grädda i ca 10 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna.
  4. Vispa samman grädde och socker. Blanda i äggulor och ost till en jämn smet. Vispa vitorna till styvt skum tillsätt socker lite i taget. Blanda det med grädden. Hacka sönder daimen och ta i det i smeten. Bred ut smeten på kakan och släta till.
  5. Frys tårtan minst 2 timmar. Ta ut den 30 minuter innan servering.
  6. Garnera med krossad daim , vinbär och nektarinklyftor.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Judas 30 november 2008

    Super god cheescake som mina gäster fullkomligt älskade. Jag täckte den med passions frukt vilket var sensationellt gott tillsammans med daimen.

  • havrelina 10 juli 2011

    Vad kan man ha för "chokladcookies" ? Vad menas med det?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.