Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheescake med kaffesmak

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Något för cheescake och kaffeälskare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Krossa digestivekexen och blanda med socker och smält smör. Platta ut smulblandningen i en form med löstagbar kant. Grädda 10 minuter i ugn i 175 grader.
  2. Mitten: Blanda ost, socker och vaniljsocker til en slät smet. Vispa i äggen, ett i taget så att de blandas ordentligt. Häll i 1/2 dl espressokaffe eller 1 msk nescafé upplöst i lite hett vatten. Häll smeten på den förgräddade bottnen, se till att inte fylla formen helt så att toppfyllningen får plats. Grädda 30 minuter i ugn i 175 grader.
  3. Toppen: Blanda crème fraiche, gräddfil, socker och vaniljsocker. Häll på blandningen försiktigt. Grädda 5 minuter i ugn i 140 grader. Låt stå i kyl minst 12 timmar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bjboman 9 maj 2015

    JÄTTEGOD kaka, men jag hade i lite med kaffepulver. Springformen är ca. 20 cm annars blir botten FÖR tunn.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.