Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheescake med lax

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 5 timmar 40 minuter
Skriv ut

Denna är god som förätt eller på buffébord.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finfördela och smula kavringen i matberedare. Smält smöret och blanda med brödsmulorna.
  2. Häll blandningen i en form med löstagbar kant (ca 24 cm) och platta till "degen". Låt den stå i kyl, minst 15 minuter.
  3. Låt gelatinbladen få ligga i kallt vatten minst 20 minuter.
  4. Skär laxen i små bitar, skala och finhacka löken.
  5. Vispa grädden i en rymlig bunke. Rör i kesella och crème fraiche, lax och lök. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  6. Krama ur gelatinet, smält på svag värme och blanda ner i laxfyllningen. Häll den i formenoch ställ i kyl för att stelna, minst 5 timmar.
  7. Bred över rommen och ta bort kanten på formen.
  8. Garnera med cirton och dill.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Queenie 18 januari 2008

    32 dl crème fraiche? Det lät mycket

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.