Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheescake med pepparkaksbotten och apelsin

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En perfekt chesscake till t ex advent eller som efterätt på julbordet. Mina barn älskar denna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och krossa pepparkakorna, lägg pepparkakorna i formen och häll över det smälta smöret jämt över pepparkakorna.Ställ in i ugnen 10 min.
  3. Blanda ihop phildelphiaost och socker. Rör ner 1 ägg i taget och ha sedan ner apelsinskal och apelsinsaft.
  4. Bred ut smeten på pepparkaksbotten och ställ in i ugnen i 30 min. Låt svalna i kylskåp ca 10 min.
  5. Rör ihop crème fraiche och florsocker. Bred ut det på kakan och garnera men krossade pepparkakor i mitten och apelsinskal på det.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.