Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Fått receptet av en vacker man från Vetlanda! Måste spridas vidare! Givetvis jävulskt gott, det är ju mat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. sätt ugnen på 200 grader. Gör såsen under tiden den blir varm. Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa ihop till en fast sås. Häll i mjölken och crème fraichen och vispa samman till en lagom tjock sås.
  2. När det är klart så skivar du upp filén i cm-tjocka skivor och skiva upp champinjonerna. släng på en stekpanna med smält smör och bryn filén med salt och peppar. tar två omgångar att bryna filén. När första omgången filé är klar slänger du i det i botten på en smord form och hälften av champinjonerna och fyller halva formen med cheeseballs. Häll på halva såsen.
  3. Under tiden så har du brynt andra omgången filé som du lägger på i nästa lager och sen på med cheeseballs, så det blir en liten kulle över formen, dom kommer sjunka ihop, sista champinjonerna på och såsen.
  4. Toppa med osten och sen in i ugnen i 45 minuter. Första halva tiden med aluminiumfolie och sista utan, för att den inte ska bli för bränd. Lycka till!

Kommentarer (25)

  • Sergel 7 maj 2010

    Måste testa, låter kanongått. En kall öl till eller..............

  • Josses 7 maj 2010

    Det här är ett så galet recept så det måste vi bara testa!!!

  • ljungelmamma 7 maj 2010

    Äter man nåt till typ nån potatis, eller bara en sallad, eller? :)

  • propp 8 maj 2010

    Jag har ett recept där man steker fläskfilé, gör en pepparsås som ska hällas (lite drygt halva mängden) i en gratängform. Sedan sätter man i fläskfilén och strör pepparchips ovanpå (inte riktigt hela påsen men det gör man ju efter tycke och smak) häller resten av såsen över och in i ugnen ca 10 min. Det är också gott och vi äter ingen potatis till eftersom chipsen får "fungera" som det.

  • Hankan 8 maj 2010

    Låter inte fel Propp! =) Ljungelmamma: man kan ju ha precis va man vill till ;-) Men jag kör på sallad, mycket majs ska de va! Josses: Galet är bra =D Sergel: Gillar man en kall bärs, så passar det utmärkt! ;-)

  • mcmona 11 maj 2010

    Hur blir "Bollarna" blir dom lösa eller håller dom sin krispighet??

  • Hankan 11 maj 2010

    Dom blir lite lösa och mjuka, men dom översta får ju lite ny krisp =)

  • Shoutoutloud 11 maj 2010

    Haha detta är nog det sjukaste recept jag sett. det låter inte gott =) I Skellefteå hade vi en pizzeria som hade en pizza som hette Calzskrove. det var en inbakad Calzone med ett helt skrov inuti. hamburgare dressing pommes U name it. en annan twistad kombination. men jag kan inte döma det innan jag testat=) men det kommer jag nog inte göra, vore synd att förstöra en hel fläskfile=)

  • radiowoman 13 maj 2010

    Låter knepigt men ditt recept blir lördagens middag iaf!! :D Ska ge betyg efteråt!!! :D

  • Marra-girl 14 maj 2010

    byt ut bollarna mot chips istället

  • puppen 15 maj 2010

    Har precis gjort och ätit denna gratäng.....den va "skitgod". Ska göra den när jag fyller år....en perfekt bjudrätt. Till och med katten tyckte om den :-)

  • Hankan 19 maj 2010

    Kommentera mera, alla ni som sparar detta, vad tycker ni? Några förändringar värda att veta?? =)

  • duvalii 1 juni 2010

    Detta låter spännande, jag bara måste testa detta snarast...

  • Satay 16 augusti 2010

    Vi tyckte att den var god, men att det var alldeles för mild i smakerna för oss.. Vi rekomenderar andra att prova den, men hos oss var det tyvärr första o sista gången.

  • JennyV 4 september 2010

    Lagade denna igår och tyckte den var annorlunda! I såsen skulle det vara creme fraiche - vitlök, hittade bara creme fraiche med parmesan och vitlök. Provade den men smakade alldeles för lite! De enda cheeseballs jag hittade var med nachosmak! Gubben tyckte den var helt okej men jag lagar nog inte om den!

  • Reiko 20 oktober 2010

    Nej va häftigt :D det här måste jag bara testa!

  • publikhav 5 november 2010

    Hehe Vetlanda folk kan inte vara annat än bra ;) Det här kanske bör testas i helgen, låter spännande.

  • Rosborg1 13 november 2010

    Usch ! Detta smakade riktigt illa! Otroligt lam i smaken och knappt ätbar. Kommer inte att lagas igen!

  • Cassiopeya 27 december 2010

    Detta vet jag en som kommer tycka om! Och med tanke på kommentarerna nedan om mild smak kommer det antagligen uppskattas ännu mer =) Ska jag testlaga :D

  • Josses 5 januari 2011

    Har gjort den här två gånger nu och det blev tummen upp från familjen båda gångerna! Andra gången hade min yngsta dotter en kompis här som också fick äta den. Hon bad om receptet redan efter andra tuggan! Hon är 7 år och hon tog om två eller tre gånger.

  • Kakan1986 27 september 2011

    Finns det något annat än cheeseballs med nachosmak? Älskar dessa så tänkte ge mig på att prova receptet :-)

  • MammaAnna77 30 september 2011

    Har gjort något liknande fast med sour cream chips i o skivade tomater ovanpå som var smaskens gott :) Men detta recept blir det till att prova ikväll till fredags myset :)

  • jenniebl 20 oktober 2011

    Super god=) 5 är för lite =)

  • idaia 6 december 2011

    Ska testa detta ikväll =) Ska bli spännande! =)

  • dalgren76 15 mars 2013

    Har gjort denna en gång innan o det är gott, men idag tänker jag använda ostbågar istället för cheeseballs, då det är lite mer smak i ostbågar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.