Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheeseburgare med BBQ Whisky sauce, rostade sötpotatisklyftor och gurkrelish

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En grillad höjdare kommer lastad med en massa gott! Färs på högrev ger extra saftiga och smakrika burgare - precis på ett riktigt schysst hamburgerhak. Det funkar givetvis att ta vanlig nötfärs också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med BBQ-såsen. Blanda senap, socker, muscovadosocker, vinäger, chilipeppar, svartpeppar, kajennpeppar och vatten i en liten kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda ca 20 minuter utan lock. Tillsätt soja och smör. Sjud ytterligare ca 10 minuter. Tillsätt whiskyn. Ställ åt sidan och låt kallna.
  2. Rostade sötpotatisklyftor:
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Skala eller skrubba sötpotatisen. Skär sötpotatisen i klyftor. Blanda med olja och salt. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Ställ in plåten i mitten av ugnen 20-25 minuter. Rör om ett par gånger under tiden. Strö över flingsalt.
  5. Gurkrelish: Tärna saltgurkorna fint. Blanda med majonnäs, chilisås och några droppar tabasco. Förvara i kylen medan hamburgarna görs.
  6. Knaperstek baconet. Låt rinna av på ett hushållspapper. Bryt i grova bitar. Dela färsen i 4 delar och forma till biffar. Krydda med salt och peppar. Grilla eller stek biffarna 5-8 minuter per sida. Pensla biffarna med BBQ-såsen runt om mot slutet. Lägg på osten.
  7. Rosta/grilla bröden. Lägg biffarna mellan bröden tillsammans med sallad, tomat, lök, bacon och gurkrelish. Servera burgarna med mer BBQ-sås vid sidan av och rostade sötpotatisklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.