En grillad höjdare kommer lastad med en massa gott!
Färs på högrev ger extra saftiga och smakrika burgare - precis på ett riktigt schysst hamburgerhak. Det funkar givetvis att ta vanlig nötfärs också.
Instruktioner
- Börja med BBQ-såsen. Blanda senap, socker, muscovadosocker, vinäger, chilipeppar, svartpeppar, kajennpeppar och vatten i en liten kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda ca 20 minuter utan lock. Tillsätt soja och smör. Sjud ytterligare ca 10 minuter. Tillsätt whiskyn. Ställ åt sidan och låt kallna.
- Rostade sötpotatisklyftor:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala eller skrubba sötpotatisen. Skär sötpotatisen i klyftor. Blanda med olja och salt. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Ställ in plåten i mitten av ugnen 20-25 minuter. Rör om ett par gånger under tiden. Strö över flingsalt.
- Gurkrelish:
Tärna saltgurkorna fint. Blanda med majonnäs, chilisås och några droppar tabasco. Förvara i kylen medan hamburgarna görs.
- Knaperstek baconet. Låt rinna av på ett hushållspapper. Bryt i grova bitar. Dela färsen i 4 delar och forma till biffar. Krydda med salt och peppar. Grilla eller stek biffarna 5-8 minuter per sida. Pensla biffarna med BBQ-såsen runt om mot slutet. Lägg på osten.
- Rosta/grilla bröden. Lägg biffarna mellan bröden tillsammans med sallad, tomat, lök, bacon och gurkrelish. Servera burgarna med mer BBQ-sås vid sidan av och rostade sötpotatisklyftor.
Publicerat den
2 juni 2016
Liknande recept
Skriv kommentar