- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Satsen ryms i två stora folieformar, ca 14 dl. Man kan förvara kakorna i frys och då bör de tas fram en knapp timme innan de serveras. Försök inte göra en större sats på en och samma gång!
Instruktioner
- 8 - 10 port
Smula digestivekex i botten på formarna. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.
- Vispa äggulorna med sockret. Mosa osten och blanda ner den jämte vaniljsockret.
- Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen.
- Vispa till sist äggvitorna till hårt skum och vänd ännu försiktigare ner dem så att inte luften går ur smeten.
- Fördela smeten i formarna. Smula eventuellt ytterligare kex över, täck med gladpack och ställ in i frysen minst 3 timmar innan servering.
- Servera cheesecaken i tårtbitar med färska jordgubbar eller andra bär.
Publicerat den
26 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar