Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Satsen ryms i två stora folieformar, ca 14 dl. Man kan förvara kakorna i frys och då bör de tas fram en knapp timme innan de serveras. Försök inte göra en större sats på en och samma gång!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 8 - 10 port Smula digestivekex i botten på formarna. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.
  2. Vispa äggulorna med sockret. Mosa osten och blanda ner den jämte vaniljsockret.
  3. Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen.
  4. Vispa till sist äggvitorna till hårt skum och vänd ännu försiktigare ner dem så att inte luften går ur smeten.
  5. Fördela smeten i formarna. Smula eventuellt ytterligare kex över, täck med gladpack och ställ in i frysen minst 3 timmar innan servering.
  6. Servera cheesecaken i tårtbitar med färska jordgubbar eller andra bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.